Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли каза, че се слага

...
Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли каза, че се слага
Коментари Харесай

Влезе в сила забраната чуждестранни студенти да водят семействата си в Обединеното кралство

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли каза, че се поставя край на  " неразумната процедура "  чуждестранни студенти да водят семействата си във Англия, като от през днешния ден влизат в действие ограничавания за издаването на визи, съобщи ДПА.

По думите му възбраната, която засяга всички задгранични студенти, с изключение на тези, които записват следдипломни проучвателен стратегии и студенти с държавни стипендии, ще спре десетки хиляди мигранти.    
 
Въпросната мярка беше оповестена през май от миналата министърка на вътрешните работи – Сюела Бравърман, малко преди да стане ясно, че по публични данни броят на мигрантите от януари до юни е възлизал на 672 000. 

Този ход на английското правителство може да засегне университетите, които разчитат на таксите от задгранични студени и също така може да навреди на репутацията на страната като интернационална дестинация, предизвестяват специалисти.  

Миналия месец Клевърли представи редица нови ограничавания, които съгласно него ще понижат броя на мигрантите с 300 000 души годишно. Една от ограниченията планува, че британците, които печелят по-малко от 38 700 паунда на година, няма да могат да получат фамилна виза. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР